FD omklädningsrum på 13 kvm 15 000:-/månad......

har just sett veckand Uppdrag granskning som handlade om vad som händer då barnfamiljer i Sverige förlorar sin bostad, när desperationen slår bakut så kan visst vad som helst hända...
Man blir så skärrad av att konfronteras detta faktum att sånt här förekommer i Sverige! Snacka om skillnader, och om att sko sej på andra och dessutom de mest utsatta i samhället!

Jag finner inga ord, är det sant? Eller skojar ni om alltihop?

Man blir både lessen och arg på samma gång, men mitt upp imina tankar kommer jag att tänka på en bok jag läser ibland som kallas Bibeln. I den kan man läsa om många olika människor och öden och en av personerna man kan följa är kung David. Det var en kung det på många sätt gick bra för men han begick även han sina misstag.

Men ofta är misstag ingenting man gärna pratar högt om. Så var det även i Davids fall.

Så ingen visste riktigt vad han höll på med, ingen förutom Gud som skickade profeten Natan att förkunna denna liknelse för David och för att höra hur han reflekterade över den. Detta var liknelsen:

"Två män bodde i samma stad, den ene var rik och den andre fattig. Den rike ägde får och kor i överflöd, den fattige ägde ingenting utom ett enda litet lamm, som han hade köpt och fött upp. Det fick växa upp hos honom och hans barn. Det åt av hans bröd och drack ur hans bägare och låg i hans famn. Det var som en dotter för honom.

En dag fick den rike en gäst, men han ville inte ta något av sina egna djur för att laga till det åt sin gäst utan tog den fattiges lamm och anrättade det"

David blev ursinnig och sa till Natan: "Så sant Herren lever: den mannen har förtjänat döden. Och lammet skall han ersätta sju gånger om, för att han handlade som han gjorde och var så obarmhärtig"

-"Du är den mannen" sa Natan.  

Jag kan tycka att dessa företag som Hotelljouren som så uppenbart utnyttjar utsatta människors situationer och skinnar kommuner på ihopkämpade skattepengar är som den rika mannen!

Även de ansvariga politikerna som gör det möjligt att göra göra på detta sätt och bara beskådar detta är på sätt och vis oxå lika fula de!

Asså hallå!, det finns 1000 andra lösningar än att skotta ockersummor i gapen på gamföretagen! Köp upp fastigheter, renovera, anställd folk, hjälp till!!! Alltså, var det 22000 hyran gick på för Pamela och hennes familj varje månad? Det är ett skämt, man fattar som sagt verkligen inte...

Så knackt att tro att folk inte tar tillfället i akt att tjäna pengar mitt upp i allt kaos! Men så länge det inte drabbar en själv så kan det ju inte vara så farligt, lönen kommer ju in samma dag varje månad och solen lyser lika klart över badstränderna på Mallis som över de stängda fönster i de kvalmiga rummen i Hotelljourens hus....... och klockan går


Kommentarer
Postat av: Lessa Tessa

Uppdrag Granskning kunde inte ge sig vid konstaterandet att det är hemskt för barnen och att kommunerna spenderar sjukt mycket pengar på att hyra in familjer i olika tillfälliga boenden.

Nej, i den sanna sosseanda som Uppdrag Granskning verkar var det tvunget att misstänkliggöra den socionom som startat företaget Hotelljouren med sin man. Misstänklliggöra hela företaget, eftersom företaget tjänar pengar! Denna skam i Sossesverige.

2009-11-08 @ 12:27:14
URL: http://lessatessa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0