framtiden.....


paine....



Jag kan inter byta ut min själsliga plåga mot en kropslig, hur mkt jag än försöker.
Det gör ändå lika ont ändå.
Både i natt som idag.

Åtta stycken öppnade sår i min handled. Som jag strök munnen över. Det torkade snabbt över mina läppar. Såg ut som illa målat läppstift.

Men det blev det jag kunde.

Vila?

Har varit väldigt låg under hela denna senaste veckan. Det började typ i förra helgen, kände mej utmattad och orörlig. Grubblade endel.
Sen följde det med in i denna vecka och visst, min tisdag blev rolig och stark, men sen på onsdag kom tröttheten tillbaka och försatte mej i apati.
Men helt konstigt var det iof inte heller, eftersom jag insjuknade i lätt influensa sen på Torsdan, så det var väl det som tog kostade mej den försvunna energin.

Känner mig bättre idag ändå trots allt och har insett att det jag måste prioritera nu är mitt eget välbefinnande.
Har varit väldigt engagerad i olika samhällsdebatter senaste tiden och har börjat grubbla en massa angående det.
Och ju mer jag lyssnar, desto mer ont gör det i mig när jag ser hur samhället i sin naivitet, snäll- och osäkerhet konsekvent anpassar sej gentemot en viss monoteistisk religion samtidigt som det lika konsekvent angriper andra religioner...

Det verkar vara helt ok att säga nedlåtande saker, håna, bespotta vissa trosuppfattningar och ständigt ifrågasätta dessa religioners bekännare medan det blir helt tyst och jätteallvarligt när det gäller en annan religion som har många gemensamma nämnare som religionen man hånar.

Och inget sägs, inget görs, det bara maler på. Tillslut finns sanningen bara hos ett visst folk och så får det vara ok enligt vissa.....

Det gör mej oerhört upprörd!

Rasism och antisemitism har nog aldrig klingat vackert i nån sund människas öron. Men nu när dessa begrepp bytt ansikte så verkar det helt plötsligt blivit mer som, lite krasst sagt, en demokratiskt rättighet.

Alla världsreligioner idag, utom en är äldre än demokratin.
Men demokrati är en förutsättning för att kunna praktisera olika uppfattningar sida vid sida.
Däremot så känner jag inte till nån religion som i grunden förspråker underkastelse inför demokrati, eftersom värderingarna redan finns i livsåskådningen- som många gånger har stora likheter med modern demokrati.
Och det tycker jag i egenskap av troende kristen är helt OK då jag anser att Guds verk, han som skapat himmel och jord alltid är högst upp och hans verk alltid är högre än människans verk. Men eftersom min Gud är en rättvis Gud så tror jag att han ser på vi människors ihärdiga strävan efter rättvisa och likabehandling med kärlek och välsignelse. Vi kämpar och stretar för att få det så bra så möjligt med varandra och det ska vi ta vara på!

Det som dock gör religion tryggare än demokrati för vissa är att inom en trosuppfattning är värderingarna ofta bestämda medan de demokratiska värderingarna måste prövas vilket gör att  demokratin blir mer flytande och får en förmåga att spolas iväg-dvsavskaffa sej själv.

Och det är just det där flytandebegreppet som gör att man måste vara extra vaksam om det som faktiskt en dag kan vara förlorat.

Man kan säga att demokrati är samhällets vatten, vatten som leder oss tillsammans för att lättare acceptara våra olikheter. Ett vatten som inte bör spillas ut.



FRIDA

                                   


Finns det verkligen positiv särbehandling?

Uppriktigt sagt  så trodde jag det förut, men är nu inte alls lika säker....
Ordet låter ju himla fint, men när man ser vilka konsekvenser detta medför så blir jag väldigt fundersam.
Endel politiker är starkt för positiv särbehandling av tex invandrare.

Har personligen aldrig känt att detta begrepp klingar gott i mina öron och nu vet jag varför.

Positiv särbehandling blir tyvärr en björntjänst som mest slår tillbaka på dem som det skall hjälpa.

Ser det inte mindre än när man helt plötsligt ser mellan fingrarna inför könssegregerad simundervisning, anpassanden som troligtvis inte skulle genomföras fall det inte fanns krav/önskemål från just den grupp man valt att särbehandla, eller när DO beslutar att det helt plötsligt ska vara tillåtet att maskera sej i offentliga miljöer.......

Man jagar diskriminering som aldrig förr- samtidigt som det torgförs särbehandling...

Då förlorar ordet sin kraft och förvandlas till  populism och propaganda.

Och mot vilka slår det mest tillbaka emot, -jo, de som skulle hjälpas.

                                                  


Vidrigt! Judar som invandrade hit under 1800-talet trakasseras av nyanlända Muslimer!



Såg detta klipp och man blir ju minst sagt riktigt upprörd!
Så mycket som svenska staten, etablisimanget, kyrkan och privata sektorn har kämpat med att nå ut med vårt gemensamma budskap: Allas människors ovillkorliga lika värde.

Vet inte riktigt vart man ska börja, orden räcker lixom inte till....

Iaf, Sverige begåvades med sina första judar under 1800-talet. Under 1900-talet togs det emot många judar bla pga förintelsen.

De flesta judar som finns här idag har varit här i generationer.

Muslimernas invandring till Sverige började långt senare men har lixom judarna kommit mer under olika perioder beroende på hur läget i världen sett ut.

Idag är det krig mellan båda dessa folkslag nere i Israel och många svenska muslimer känner därför en avsky gentemot judar.

Men det ÄR inte de svenska judarnas fel att muslimer mördas i Palestina lixom det inte är de svenska turkarnas och irakiernas fel att kurder far illa!

Nu får nog folk snart börja inse att en ny slags rasism är född innan det är för sent!

/Frida


Happy Valentines day!

Idag är det alla hjärtans dag vilken jag sovit bort minst 50% utav. Slött men sant.
Snart blir det iaf en god middag.
Sen är det ett av mina favvoprogram ikväll- Agenda!

Men glad alla hjärtans till Er alla!!!


;._`)

Hon övningskörde och skrotade bilen
Övervägde och tog första silen
Kunde inte förstå varifrån hon kom när allting stod på spel
Men slutade tveka efter allt detta vel

Lyssna noga nu, alla blåa människor, nej mja menar inte M jag menar poliser
Det är nåt visst med er

Min fina syster Lina!



Min syrra har verkligen världens finaste blogg!

Besök den gärna!!!!

man blir så glad av den;D


Bad Romance;)


Arb.lösheten sjönk med ca 11.000 pers sen 2006, medan Reinfeldt hävdade det tiodubbla!

Igårkväll, den 31 januari ägde valårets första partiledardebatt rum. Klockan 20.00 körde det igång på SVT2 inom programmet "Agenda -Partiledarspecial".
Det diskuterades allt ifrån Sverigedemokraternas framgång till sysselsättning och skatter.

Den som gjorde deabtten bäst av de 7 partiledarna var enligt mej Peter Eriksson. Han var väldigt klar oc tydlig, talade rakt och lättföreståeligt samt med en säkerhet och auktoritet i rösten när han framhåll sin ståndpunkt.

Debattens  jumbo var klart Maud som sluddrade att om man har cancer och bara kan jobba deltid så är det fantastiskt att kunna få hjälp att (tvingas) byta jobb så att man hittar nåt annat som ger långtidssjukskrivna cancerpatienter heltid istället för ynkliga 75%.

Ett annat urkasst och lulligt uttalande kom ifrån Reinfeldt som fick för sej att det var 100 000 fler i sysselsättning från 2006 istället för verklighetens 11 800.....:P

Såg på SVTs hemsida att han visserligen tagit tillbaka uttalandet och i samband med det förklarat at han fått fel siffror.... Ok, men Reinfeldt, du är statsminister, DU borde väl om nån ha koll på sånt! Speciellt när Du deklarerar dej som ledare för "Arbetslinjen"
Nej, 1-0 till De rödgröna, även fast Mona är lite zombie eller fall Ohly kommunistar sej så håller De sej iallafall mer till verkligheten och säger vad de står fast för. 

Istället för borgarnas ideliga tvärtomspråk.

 


RSS 2.0