Min första ungdomssamling i Herrljunga!<3



Ikväll har jag haft det riktigt trevligt faktiskt:) Var på min förtsa ungdomssamling här nere i Herrljunga!
Vi hade det hur mysigt som helst. Först hade vi samling med undervisning från Romarbrevet och efter det lekar, tävlingar och liten middag.
Det var mycket skratt, glädje och skoj! En riktigt bra kväll:D
Nästa fredag är vi i Vårgårda.

Kram Frida!


"Pånytt"

Nu är jag tillbaka igen, efter några dagars blogguppehåll. Denna vecka har verkligen smitit iväg fort, -redan fredag imorn igen, och så nyss det var helg!

Jag öppnade denna vecka vid kl 8 måndag morgon. Var lessen och allt gjorde ont. Som vanligt så gick det inte att somna om och bort ifrån allt en liten stund till för min kropp hade stigit i grader.
Grubblerier och tankesnurr.

Jag hade en lugn söndag, men som dock avslutades med ett otroligt småaktigt och fult mail ifrån två personer som gjorde mej väldigt upprörd. 
Raderna som skar i mej. För med tanke på att jag avstått familjen kalas denna dag så borde ju endel vara lite nöjda trots allt. Men det var visst inte nog så det skulle ösas på.
Mitt hjärta slogs i spillror när jag läste det. Det bultade överallt och jag fick drastiska tankar i huvudet.
Det blev dock bättre under måndagen och en märklig känsla av att allting plötsligt kändes så nytt infann sej.
Allt var kvar, livet fanns kvar. Kändes mer eller mindre som nån form av pånyttfödelse.

Sen har jag även denna vecka kommit igång med skolan och trivs väldigt bra med att vara med i ett "vanligt" sammanhang lite grann, även fast det enbart handlar om tre timmar per vecka.
Och för drygt en vecka sen lyckades jag få tag på min gamla underbara vän Ida som jag inte pratat med sen sommaren 2005.
Det var helt fantastiskt att höra hennes röst igen:D

Vidare fungerar mina Seroquel bra och blodcirkulationen i benen är mkt bättre, troligtvis för att jag möblerat om och inte längre ligger på det benet som jag har problem med. Har dock en läkartid inbokad den 15e:D!!!

Sen fick jag ett härligt mail ifrån en tjej på SVT idag som gav nya visioner......;)

Men nu ska jag sova. Imorn är det avtackning för Josefin Harling, det blir smörgåstårta på Tors HUs:P

Sov gott!

Kram Frida





"allt sådant skall brännas och förtäras av eld"



...."Och skon som krigaren bar i stridslarmet och manteln som sölades i blod, allt sådant skall brännas och förtäras av eld. Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila. Och hans namn skall vara Underbar i råd, Väldig Gud, Evig Fader, Fridsfurste."

Bibeln, gamla testamentet, Jesaja?

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer.
Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner ur himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man.
Och från tronen hörde jag en stark röst som sade: "Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, och han skall torka alla tårar från deras ögon.
Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta. Och han som satt på tronen sa "Se, jag gör allting nytt."
Och han sade till mej "Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna. Och han sade till mej "Det har skett, jag är A och O, den första och den sista, början och slutet. Jag skall låta dem som törstar dricka fritt ur källan med livets vatten. Den som segrar skall vinna allt detta, och jag skall vara hans Gud och han skall vara min son. Men de fega och otrogna och skändliga, mördare, horkarlar, trollkarlar, avgudadyrkare och alla lögnare, deras plats är i sjön som brinner av eld och svavel, och det är den andra döden"

Bibeln; Uppenbarelseboken kap 21 vers 1-8


Joanna says!


Brännande nålar

Ush, igår så blev det att göra väldigt ont då jag överrumplades av Jennys pojkväns obehagliga fördomar.
Det var så här.
Mamma, jag och Jenny skulle handla lite mat på Willys i Falköping och även möta upp min andra syster Lina som kom hem från Stockholm igår.
Det blev dock en väldigt trevlig utflykt då jag och pappa först kalasade på McDonalds innan det var dags att göra lite nytta uppe på Willys.
Jag känner mej glad och tillförsiktsfull. De har klaffat hela dan och jag har kunnat ta mej i igonom alla dagens moment utan besök av befallande tankar och tvång.
"Vilket bra dag!" formuleras det inom mej när vi är klara på McDonalds.

Men så åker vi upp till Willys som sagt och träffar på Lina, mamma, Jenny och hennes pojkvän samt lilla underbara Milla som jag endast bara sett en gång tidigare.

Jag blir glad och ivrigt över att få beundra det lillla knytet med sina pyttesmå händer där hon ligger omsorgsfullt nedbäddat i sin rosa lilla vagn.

Jag säger hej och lutar mej över vagnen och lillan ligger och leker med sina små fingrar och beskådar våra ansikten. Hon är blend det mest ljuvliga jag sett i hela mitt liv och jag blir alldeles överväldigad av det lilla fantastiska ilv som är så liten men ändå så avancerad på nåt sätt.

Jag hälsar som klart är även på pojkvännen men han tittar bara stelt och illa på mej, istället för att säga "hej" kommer det ett "Jaha".

Men Jenny är snäll.


När vi handlat klart så jag och pappa upp till Lidl för att komplettera. Jenny och CO har åkt hem till sitt före så det är bara jag, mamma och pappa som åker och handlar vidare.
Jag hittar en jättekul serpentinspray som Lidl råkar ha med i sitt utbud just nu.

Sen sätter vi oss i bilen igen och kör vidare till Jennys lght för att jag nu äntligen ska får se deras söta lilla hem.

Det har varit lite si och så med tillgången att komma in till dem då de känt att de vill ta det lite lugnt med besök i början.
Men jag har väntat och nu när lillan är precis en månad så borde det kanske inte vara så otäckt om jag och mamma kommer upp och sitter ner några minuter.
Jag har även med mej presenter till Jenny och lillan, inga märkvärdiga, men tillräckligt roliga för att kunna vara presenter.

Jag och mamma trampar upp och ringer på dörren. Jenny öppnar men tvekar när hon ser mej, inte av ondo, utan av osäkerhet.
Jens, pojkvännen, står och trular lite länge in i boet och ser allt annat än glad ut över att jag och mamma är där. 
Nej, verkligen inte glad, mer som ett åskmoln eller som en skräckslagen medeltida man som fasar digerdöden.
Jag och mamma står och trugar nån minut och jag försöker att bortse ifrån Jens och istället vända mej till Jenny som inte verkar ha samma problem med att jag står och knackar på.

Men tillslut tar jag initiativet och helt sonika bara tar av mej skorna och går in i lägenheten och kommer till sovrumsdörren. Där sitter Lina med lillan i famnen och lillan ser verkligen hur gosig ut som helst!!! 
Men det hinner inte gå många sekundrar innan Jenny roper;

-Frida, du måste gå ut, Jens har sprungit ner i trappan. 

Jag gör som hon säger, tar på mej skorna igen och går ut. Men kan inte låta bli att känna mej väldigt förvånad.
Vad är problemet för Jens?

När jag är på väg ner för trapporna igen slinker Jens upp och säger;

"Du får inte komma hit för du är inte tillräckligt mogen" sluddrar han med sitt bleka skräckslagna ansikte.
Eller rättare sagt, med sitt föraktfulla ansikte.

"Vad håller du på med? frågar jag och kännner att jag börjar bli riktigt irrtiterad.

Han är ju riktigt oförskämd!!! Vad håller han på med?
Vad är felet på mej som göra att han inte kan vistas i samma hus som mej?

Jag är både lessen och arg, men väljer att bara traska ut igen. Har inget val men presenterna ligger kvar i min väska.

:(

Men detta kommer inte att få mej på fall!!!! 



Sak inte tänka tillbaka på tråkigheter, nej, nu ska jag tänka på lilla Milla<3


Hon är min lila älskling PUSS!<3

Från Dalarnas Tidningar

Socialstyrelsen granskar åter behandlingshem


BORLÄNGE

Socialstyrelsen gör en ny inspektion av AB Sisyphos verksamhet i början av nästa år.
Detta då det fortsatt att förekomma tvångsåtgärder som inte är lagliga.

Kommentarer (0)

Socialstyrelsen ser mycket allvarligt på att AB Sisyphos fortsatt att bryta mot lagen. Detta då det även på senare tid förekommit tvångs- och begränsningsåtgärder.

Därför görs en ny inspektion av verksamheten i februari.

Tidningen har tidigare berättat om kritiken mot verksamheten. Socialstyrelsen bedömer att de åtgärder företagit vidtagit, och som planeras, kommer att förbättra patientsäkerheten och tillgodose de rättssäkerhetskrav som kan ställas på verksamheten.

Länsstyrelsen som också inspekterat verksamheten har avslutat ärendet.


I brist på annat eller inte.....



Visste inte riktigt vad jag skulle ta upp för nåt ikväll men så surfade jag in  på Haraldsbogymnasiets hemsida för se om det hänt nåt nytt. Hittade den här bilden som föreställer mina dåvarande fina lärare.

Nu hade jag inte alla på den här bilden men de jag hade var Gertrud Ahlin plats 5 ö raden, Judith Börjesson 6 ö raden, Kent Grönström 1 n raden, Agustin melander 2 n raden samt Jotex Williams sist n raden.
OBS! Samtliga namn är fingrerade OBS!

Drömde dock om Jotex härmonatten, att han räddade mej ifrån att dö i en hiss. Kommer att utgjuta denna något märkliga dröm för er snart.

Imorn är det exakt 1 år sen jag åkte in på det där Fitt-polis-förhöret men det är inget att minnas så tänker inte göra det heller.
Men har mina planer......snart, snart!




"Jag vill blåsa glitter över hela din värld"

Puh vilken fantastiskt begåvad person denna Berny Pålsson är! Har just börjat läsa en av hennes böcker vid namn "Känn pulsen slå" och slås verkligen av både jubel och häpnad över hennes konstnärligt fascinerande sätt att uttrycka sej.
Hon har verkligen ett skrivspråk som inte är av denna värld och det skulle verkligen inte förvåna mej om hon kammar hem Nobelpriset i litteratur en dag:)

                                                  


Surprice! Snart åker jag och mamma ner till Götet!

Mamma ringde för en stund sen för att planera vad vi skulle göra av dan och kom med det underbara förslaget om att åka ner till Götet och se en film!

Så och exakt en timme går tåget:)

Hade jag verkligen inte föreställt mej när jag vaknade i förmiddags!!!!

Mamma är verkligen jättesnäll!!!

Snart drar vi!


Agneta var helt klart min bästa dansare igår-vilken dans!



Men gullisen är självklart Marcus!

Nya planer hemma:)

Kom på en massa roliga saker igårkväll och hann knappt ner i sängen innan hjärnan börjat koka av massa roliga ideer!
En av dessa ideer är att göra om lite här hemma.
Jag ska viga sovrummet till mitt lilla inofficiella företag vid namn Esthers Atelje och istället sova i mitt stoora vardagsrum.
Just nu när jag arbetar fram olika produkter eller bara njuter lite av konsten att skapa så dreller det av penslar, leror, pärlor och massa annat överallt typ:P

Och varje gång jag har målat så måste jag röja undan på köksbordet innan det blir normalt igen.
Så om jag istället flyttar in allt sånt i sovrummet så behöver jag ju inte plocka grjer så himla mkt då jag kan ha allt på ett och samma ställe!

Både materiel, arbetsyta och lager:)

Najs!



Vrede!

Min mamma mår dåligt ikväll. Hon och vår familj har för första gången haft invändningar gentemot en viss tjänstemans grisiga pengaslakt.
Ush! Vilka grisar, det är så man kokar inombords!

Asså 1800 kronor för ett telefonsamtal! Det är ju humor!!!

Sorgligt men sant, men det enda jag kan göra är väl att acceptera verkligheten som den är. Men samtidigt inte!
Den röda ilskan glöder i mej och lika mkt som den gör det måste man inse vilka klyftor och orättvisor det finns i samhället.

Kopplar av till "Sådan är Kapitalismen" - och kommer tyvärr alltid att vara!

Penningen är en god tjänare men dålig Herre.

Så sant som det var sagt.

Frida


Nej, man hör ett vackert och ett enkelt Halleluja!


"snart hör man väl en snösläde med en vit häxa åkande i"

Vet inte riktigt vad jag ska säga, men det har tyvärr gjort ont idag. Har känt mej oerhört ensam.
Inget GI idag. Men jättemysig promenad med Sandra och Lena. Vi gick runt Orraholmen, det var tyst och lugnt och stilla.
Kändes lite som Narnia och "fattades" bara ljuden av en snösläde med en elak vit häxa i.
En häxa, som jag sade till Sandra, som lockar med sina trolldrycker och bjuder på godis som gör en ond.
Vi njöt av den sköna promenaden och var härligt rosiga om kinderna alla tre.
Så åkte vi sköna boendestödsbilen hem igen.

Men det där med häxan ska jag återkomma till för råkade ihop med en riktig sån på telefonlinjen bara en liten stund senare.

Det kom ingen häxa i skogen men kände en otäck känsla av ensamhet därute. Jag huttrade.
Jag ska inte nämna några namn och häxan i telefonen bjöd inte på några trolldrycker. Däremot drog det en väldigt rå och kylig vind över mej och min mor som hade försökt kommunicera med häxan. En riktigt oomkullrunkelig häxa. Men jag blev tvungen att lägga på luren för häxan ville inte lyssna eller ge oss nåt utrymme, hon ville bara hugga:(

Ush.

Men känner mej ändå villig att kämpa vidare nu när jag ändå börjat så bra!

Kopplar av med lite hoppfull musik. Mitt alleluia är starkare än ondskan

Alleluia


Man får faktiskt mer energi utan socker än med socker-märkligt...

Är lite ställd. Pepsihulkandet framför datorn kvällarna igenom är borta och har bytts ut av finstädning, utrensning av grejer och kvällspromenader. Jag trodde att energin kom från sockret men det verkar finnas mer energi över utan det.....:O
  

Dag 3:s meny

Frukost; treäggsomelett och massa majonnäs!

Lunch/Middag: Kycklinggryta med extra creme fraiche + annat gott, grönsallad och vatten

Nattmat: 4 skivor gravad lax, en grön paprika, fransk salladsmix, creme fraiche dressing

Utöver detta: lite Karl Fazer choklad men det känns helt ok då choklad är ett av de mer högaktade alternativen inom GI. Men konstigt nog så får jag inte de kickar jag brukar av dem.

Natti natti!

Hörs imorn/Frida!!!




Dag 3-trött och ont i huvudet:/

Nu har nog min kropp börjat känna av att flödet av Peps light, socker och kolhydrater inte är osm det brukar.
Jag är trött och tung i huvudet och nu har jag även huvudvärk. Jag känner mej inte på nåt sätt hungrig och faktiskt inte heller sötsugen, det är bara orken som är lite lägre än vanligt, men jag har lite överseende med att jag inte orkar göra allt som jag vill idag för det går nu såpass mkt energi nu när aspartamet och sockret börat gå ur kroppen.

Dag 3 är det iaf, får gå och knapra lite meroda grönsaker och tzatziki. Fick iaf iordning en riktigt god räkomelett med majonnäs till frukost:P

/Frida

älskar den här låten- som jag nu äntligen fått veta namnet på!!!


Dag 2, andra dan...

Så har redan andra dagen gått i mitt viktarbete. Det har gått rätt bra faktiskt.
Även fast dagen fick en lite senare start än som var tänkt.

Men menyn har varit god:) Känner dock att jag inte orkar så jättemkt mer än att fokusera på denna viktresa, men det är ok för detta tar väldigt mkt energi, men är verkligen värt det!:)

Dagens meny;

Frukost:
Stekt kyckling innerfile med smält ost, ketchup och majonnäs. Fetaostsallad och vatten.

Lunch:   Gravad lax med tzatziki och featostsallad med vatten

Middag: Min egen kycklinggryta och fetaostsallad, vatten

Kväll:    Ett äpple och masser med vatten!!!



Ha det bäst och tack MM för den fina hälsningen!!!:)

Kram Frida!!!!

Dag 1, första dan....

Idag har det varit första dan i detta nya nyttiga hälsoliv:)
Maten har varit av underbar kvalite och jag har varit ute och promenerat i nästan 90 minuter!
Mår så himla bra och är rejält mätt:)

Det är lite kul att när jag nu bytt ut kolhydraterna mot grönt och kött så känns det inte som att man ätit fast man känner sej mätt, det känns mera som att mjuk snö dalat ner lugnt och försiktigt i magen istället för hårda svällande stenar.

Menyn blev inte exakt som planerat men är verkligen jättnöjd ändå och detta var vad jag stoppade i mej:

Frukost/Lunch:
1 portion fetaostsallad bestående av röd och grön paprika, gurka och tomater, 5 skivor gravad lax och 1½ dl tzatziki
dryck till detta: citronvatten

Mellis: 2 skivor gravad lax

Middag: kycklinggryta bestående av stekt innerfile ihoprört med smaksatt creme fraiche och pizzaost. 
            Fetaostsallad, tzatizki och vatten

                                                                                    



/en nöjdare Frida!


Imorn gäller det, då lyfter jag med flight CHANGE, - så underbart!!!

Flight change, det är min underbara och fantastiska resa jag påbörjar imorn, Måndagen den 4 januari 2009.
Då mina kilo ska försvinna och jag äntligen kan ana hoppet om att en gång för alla kunna känna mej riktigt vacker och få den kropp som jag alltid velat ha. Jag är dock fullt medveten om att det inte enbart kommer att vara lätt men verkligen värt det:)
Nu har jag bestämt mej och nu börjar jag på allvar!

Har redan planerat menyn inför morgondagen som är Dag 1 och avresedan:D

Frukost

1 tallrik fil naturell med pressad citron, kanel, krossade linfrön samt lite soyamjöl
1 slät kopp the med citron
1 tomat

Lunch

4 skivor gravad lax med fetaostsallad och tzatsiki
dryck till detta: citronvatten

Mellis

2 st kokta ägg med kaviar och äkta majonäs
1 skiviad tomat

Middag

Kycklinggryta med fetaostsallad och tzatsiki
citronvatten

Kväll

1-2 släta koppar the med citron
2 skivor gravad lax och sallad
omelett

    


                                               Det vattnas redan, håll nu tummarna!!!!
                                                                                                                     
                                                                                                                                           Kram Frida


det gör ont....

Den 21 januari så är det en resa till Ullared med Tors Hus. Klockan 09.00 går bussen och såklart att jag ska med dit då!!!!

Men, så finns det en erfarenhet, något som hänt tidigare, som stavas missuppfattning och tillkortakommande på en annan sån resa jag var med till i somras...... Den resan gjorde ont länge efteråt, på olika sätt, dels för ett tillkortakommande i kassa 51 av en trist kassörska samtidigt som jag fick ett riktigt otäckt telefonsamtal som fick mej att frysa när jag skulle packa ner mina varor....

Så det var med tunga steg jag gick utifrån det underbara och roliga varuhuset den annars soliga och vackra sommardagen:(

Tillkortakommandet från kassörskan, som i och för sej inte var särskilt grovt utan mest irriterande fick jag dock upprättelse för från Ullareds ledning i form av jättetrevlig feedback + ett presentkort på 200 kronor.
Så det var sen biff.
Det andra tillkortakommandet, telefonsamtalet, var betydligt svårare att reparera och blev aldrig utrett eller reparerat utan tiden fick gå...

Och det är just den erfarenheten som gör mej lite rädd. För det första så tänker jag inte acceptera om det som föranledde telefonsamtalet, att "det tog för lång tid", skulle kunna hindra mej ifrån att åka med på en Ullaredsresa ånyo.
Men tänk fall nån skulle försöka hindra mej hindra mej från att få åka igen med hänvisning av det inträffade sist????!!!!  Det skulle isf verkligen göra mej otroligt lessen och arg!

Jag försökte komma till rätta med problemet genom att söka förståelse på högre ort men till min groteskt stora förvåning så togs det mest med en nypa salt och att det betydde så lite att kvinnan som fått informationen endast kunde komma med svaret;

"ja vad ska man säga Frida"

Ungefär som att det var mitt fel att jag mådde dåligt!!!! Visst ser jag min del i det hela då irrritation uppstod pga att jag kom lite för sent ut ifrån varuhuset, - men alltså, det var ju Ullared och Ullared tar tid. Det kan nog de flesta av oss konstatera efter Kanal 5:s gemytliga och roliga såpa som sänts under hösten. Det tar tid och man kan inte kräva att allt går som på räls hela tiden, det viktiga är ju att man har det trevligt!!!!

Men, men iallafall, till Ullared ska jag den 21a, thats it.



Gott nytt år alla glada!!!!

Har varit en väldigt lugn kväll för min del. Hade besök av våra gamla bekanta Gullan och Ralph samt deras dotter Jeanette och hennes söta två pojkar William och Neo:)

Lina och Peter hade verkligen lyckats oerhört med middagen som bestod av världens godaste potatisgratäng, vitlöksmarinerad oxfile, toast skagen med skagenröra och Pepsi.

Nu ska jag verkligen ringa in det nya året och leva i nuet:)

Nyårskramar Frida!




RSS 2.0