Bertmarks gör bort sej igen

Klockan halv sju ikväll plingade det på dörren. Det var en ung man och en som var lite till åren som stod utanför.

Trodde först att det var jehovas men de kom ifrån förlaget Bertmark och ville sälja en serie uppslagsverk till mej för typ 8 000:-, som jag fick välja hur mkt jag ville betala av varje månad.
Men jag tackade självklart nej till de fräcka försäljarna! Det här var tredje året i rad som jag får besök från just det företaget.

Men blev inte förvånad över deras fräckhet. Första året jag fick besök av dem, 2007, visste jag inte riktigt hur det funkade när jag släppte in säljaren. Han uttryckte sej ungefär som att han kom ifrån nån organisation som ville göra en undersökning om hur allmänbildade unga personer i Sverige är. Det tyckte jag lät spännande så vi satte oss och prata, och det tog nästan 10 min innan jag insåg att han bara hade ett enda syfte-att pracka på mig nån bok vid namn "Aha 2006" hehhe ..... och då var det slutet på 2007

Han tjatade och tjatade, och jag blev på sätt och vis intresserad av boken men det som gjorde mej osäker var att man var bunden att köpa ytterligare minst 4 böcker för samma pris som boken han hade med sej DVS 847 kronor/st.

När jag velade så sa han till mej att jag verkade sjuk och försökte i närmare en hel timma att pressa på olika sätt för att få mig som kund, men det gick bara inte för mej... vilket jag nu är hemskt glad över.

Ett år senare vid ungefär samma tid som nu kom det en till försäljare som jag stötte på utanför min dörr när jag var på väg upp ifrån tvättstugan. Han hade med sej ett annat lexikon vid namn "Medicon" som är deras medicinska uppslagsverk och dra på trisser så han blåljög för mej!!!!!

Bland annat så påstod han att vårdskolorna köpte detta band som galningar och fick betala ett nästan dubbelt så högt pris mot vad jag skulle få göra, samt att boken bara nån månad senare skulle stiga ifrån det då aktuella priset på 790 sek till 1995.
Men det mest korkade han sa var att boken skulle vara godkänd fram till första året på läkrprogrammet....

Priset steg ju e klart inte utan de böckerna är t.o.m billigare, som nu ligger på ca 700 jämnt om man går in på hemsidan. Men  ännu bättre, har man lite tur och går in på Tradera kan man köpa dem från 1 kr och utan bindingstid!

Och det där med att vårdskolorna köpte in böcker var ju verkligen skitsnack, för vilken skola köper in lexikon som inte är färdigskrivna???

Men denna gång blev mötet väldigt kort. Jag sa till dem att jag köper era böcker på Tradera för 25 kronor styck, och så blev det ingen affär hos mej... hahahahh!!!!

Jag säger bara en sak: Handla ALDRIG av dörrförsäljare, de vill bara åt ens pengar och är verkligen inte att lita på! 


Ta hand om Er!<3

FRIDA


The Loved Ones

Nu ska jag byta ämne och berätta för er om några personer i som jag verkligen älskar och beundrar:)

1. Anna Odell


Har svängt lite i mina åsikter angående henne. Först tyckte jag inte om det alls, men blev snart medveten om att de känslorna uppstod ur mitt djupare inre som gör ont ibland. Att det som många andra blev irriterade över, att hennes verk kostade skattepengar, så var det en väldigt liten baggis i sammanhanget enligt mej. 

Sen att hon själv varit där på riktigt fick mej en annan syn, då var det ju ingen som inte visste vad hon gav sej in på och bara ville leka.

Men den stora svängningen kom när jag senast försökte söka hjälp av psykiatrin för ett par månader sen och blev förd dit akut med ambulans.
Det blev istället 5 helvetestimmar av skräck och psykiskt misshandel av personal som "bara gjorde sitt jobb".
Jag försvarar inte alla detaljer i Odells verk i sej, men en viktigt insats och en bra debatt är klart.

Sen att jag fick ett litet personligt samtal var inte helt fel:)

KRAM på Dej Anna!!!!<3<3<3



Sen har vi Karin & Janne på Uppdrag Granskning







Det är väl ingen som missa dessa fantastiska stunder på Onsdagar klockan 20.00 SVT1???
Sveriges helt klart bästa granskningsprogram enligt mej.
Sen har jag även haft personlig kontakt med Karin via mail och hon är verkligen supergullig:)
Deras reportage är riktiga konstverk!

Guld och gröna skogar till er!

<3





Sen vill jag även framföra en hyllning till POLISEN

Har blivit hjälp flera gånger av denna myndighet, inte i form av brottsoffer utan som patient.
Jag har blivit bemött av en oerhörd värme och respekt- till skillnad ifrån andra verksamheter som tex Psyk och Soc.

                                                                        <3









Och så sist men inte minst han som har sagt;

"Guds rike har ni inom Er"

"Jag är livets bröd"

"Se, jag gör allting nytt!"

Jag menar alltså Konungarnas Konung, Lammet vid tronen och Den lidande tjänaren, min Herre och Gud

JESUS KRISTUS

Amor Meus Crusifixio est
Jesus Kristus- världens ende frälsare






Vad har ni för Idoler? Eller nån som har nån gemensam med mej? Skriv gärna och berätta!

Ha en bra kväll allihop!

Kram Frida


Längtar till kvällen

Kvällen är den mysisgaste delen av dagen tycker jag just nu. Då är allt så himla lugnt och så är det över.
Inga krav att man måste göra en massa saker:)

Cynism

Finns det något väre än cynism?
Som när jag bad pappa att gå och handla ägg och gav honom 12.50 så får jag kommentaren, nej, det är ingen ide att du ger mej nåt för då har du ändå inget sen och så får ändå jag betala

Jag blir väldigt illa berörd och lessen.

Känns som en spik i hjärtat som skär sönder mej....

Men snart kommer väl solen att gå upp ändå:( ???


Första advent!


Söndag den 29e November och 1a Advent!


Lördag

Idag har det varit av lite blandade våglängder. Ett tag var det på minus 10 och en annan stund befann jag mej i ett riktigt glädjerus:)
Från djupa svarta hål med tankar och planerande av min begravning till vilken blomstrande och framgångrik firma jag ska börja driva om nåt år.... Det blev väldigt smärtsamt i eftermidags när jag var hemma hos mamma och pappa för att hämta kattungar. Stöter ihop med en lillebror som inte skyr några medel i denna här världen vad gäller att trakassera..... "Du får inte träffa Jennys bebis!" + massa annan skit som får det att vända sej i magen på mej..... Det gör så ont att jag knappt vill skriva det:(

Men sen när vattnet hade gått, jag gråtit ut så kommer grydde ljuset igen, det känns som att ha blivit född på nytt när jag hamnar på toppen från att allt har känts nattsvart.

Nu är det som förstås rätt bra. Förutom dessa armar som värker, såren har inte läkt ihop riktigt så mina tröjor fastar fortfarande, det spänner och gör jätteont när jag lägger mej ner, för att inte tala om smärtan när jag ska tvätta mej:/

Nu ska jag ta en paj från mikron.

Förresseten, stötte ihop med min vän Ing-Marie när jag var iväg till ICA nu ikväll för att köpa Pepsi. Det var av stor förtjusning för oss båda att se varann, hon var oxå ensam ikväll, så när vi kommit ut från affären bestämde vi oss för att trippa hem till mej och ta en fika. Hade det underbart trevligt, Ing-Marie är så himla rolig och go:)
Känns väldigt skönt att dela med mej av allt detta, det är som att det läker mej..... tack allla ni som orkar läsa:)

FRIDA<3






Så fint!

Tog en ordentlig sovmorgon idag och struntade att göra mej besväret att gå upp till Tors HUS. Pappa var dock snäll och hämtade en matlåda till mej eftersom jag skrev upp mej på lunch tills idag.... Skrev även upp pappas namn eftersom både jag och han tyckte det kunde vara trevligt att äta tillsammans. Men de på Tors Hus prioriterade bort att fixa det till honom så det "blev inget över"..... irriterande, eftersom att jag hade beställt i god tid, elakt oxå att bara plocka bort vissa beställningar, det var säkert nån annan som inte skrivit upp sej som tog pappas portion:(

Tack för ännu ett svek, Tors Hus, verkligen jättehyggligt!

Men, men åt och gick och vilade en stund. Kände mej dock så deppig över detta matantiklimax att jag bara ville somna bort. Men gjorde det inte, låg i sängen och kunde varken slockna eller kliva upp. Låst.
Men kom dock upp ett par timmar senare.

Upptäckte sen att min långärmade bomullströja hade börjat växa ihop med mina skärsår. Så när jag senare ikväll efter att det stramat och svidit bestämde mej att ändå dra av mej den blev jag tvungen att yla ordentligt.... Det kändes typ som att dra av sej huden och att den lossnade överallt samtidigt.
Det var en riktigt konstig och intensiv smärta men som skönt var så var den snart över.
Så nu har man luftat armarna. Känner mej piggare ikväll än igår som mest bestod av en grå dimma.





Som det är....

Har varit lite dålig på uppdatering den senaste tiden. Har inte haft inspiration men så har jag inte mått bra....
Känner mej dock bättre nu.... Förtvivan kommer då folk vänder en ryggen och inte ser nåt annat än mina sår på armarna. "Du måste ha långärmat" har det ältats fleragånger från olika håll trots att jag inte har invändningar emot det. KLart att inte nån annan som har ont av det inte ska behöva se mina misslyckade skandalarmar. Men det gör mig inte glad när de som ska stötta mej bara ser de armarna. De vill inte att jag visar dem, men det gör jag inte heller, det blir ju dem som visar mej..

Så av sånt blir man lessen. Men som jag sa till polisen som dök upp här idag efter alarmet till SOS att alla dessa försök att avdramatisera mej det biter inte längre, det hjälper inte att folk bara säger "vad du ser nuskuren ut" eller "har du gjort det nu igen". Kanske bet det på mej förut då jag blev lessen över hårdheten och nonchalansen, men nu när jag kommit på och genomskådat de som säger sådär att de gör det för att de inte begriper bättre.
Eller som sköterskan på lasarettet sa när hon plåstrade om min arm för ngra veckor sen "Det här var ju inga djupa sår"
Nej det var inte de såren men kanske nåt annat, nåt mer komplext som är svårare att sätta fingret på.

Jag blir dock varm om hjärtat när jag tänker på hur underbara de två poliser som besökte mej var. De var så himla fina mot mej. Inga hårda ord, inget hånande, de baa var sådär värdiga och uppriktigt sympatiska. Så som man önskar att man alltid blev bemött istället för en massa falskspel.

Vi får hålla fast vid ljuspunkterna kom vi fram till.

<3

Lyssna till samtalet, riktigt bra tant som jag håller med, det är inte VI som ska vänja oss!!!



Återkommer till debatten om burka på offentlig plats.
Vi i Sverige har aldrig haft behov av heltäckande klädsel året runt pga att klimatet eller kulturen aldrig gjort anspråk på det.
I Sverige idag så finns det vissa säkerhetsföreskrifter vad gäller rätten att kunna se ansiktet för att på så vis på ett enkelt och naturligt sätt kunna identifiera varandra.
Sen så kämpar vi även för att kvinnor och män ska kunna arbeta under i princip alla förhållanden sida vid sida.
Då blir det knappast lättare om man börjar krångla till det på dels det praktiska planet med konkreta barriärer i form av tyger eller förbud mot att stå "för nära" varann. (För vem sätter normen för det BTW?) eller att duka upp en massa förhållningssätt i olika annars rätt enkla situationer.

Det är bara fräckt och äckligt att detta förhuvudtaget debatteras, visst, det är jättebra att tydliggöra och praktisera de demokratiska grundstenarna genom att driva debatten men denna gång är det inte sidan som vill införa dessa krånglerier som äger segern. För det är bara oförskämt att ens försöka hålla på att komma från en kultur under diktatur och möblera om i en kultur med demokrati.

scrapbookingen som försvann.... bland mögelsvampar och annat damm

Mögelsvampar. Kaos och idiotvarningar...... Inget är som det ska. Blir riktigt irriterad nu. Misärspridare bör beläggas med utegångsförbud!
Kan pga att jag inte vet vilka som läser detta inte gå in på mer specifika detaljer. Men blir lika TRÖTT och irriterad över att skiten tar sej så konstiga vägar, folk man iaf hade liiiite hopp om.

Hoppas du kommer tillbaka snart Annika!

Orkar inte sitta hemma hela dagarna, jag behöver ju Er nu!


krass och dålig dag:(

vaknade första gången vid kvart över sju av tre små kattungar som tyckte att jag borde komma upp. Men orkade inte så sov till 12. Åkte iväg till dagvis vid 13. Skulle egentligen vara målarkurs där i dag men det var inställt. Var sur, dum och grinig mot mamma som bara var snäll och vänlig. Det kröp i kroppen, måste ha haft ett PH på -10 så syrlig och dum som jag sedan var resten av dan.....:(

Var förbi second hand butiken REPRISEN, det var kul hämtade ett par saker jag ställt undan och ställde undan mer....:/

Sen var mamma snäll och vi hjlptes åt att greja ite saker för att sen gå till Kraftkällan. 
Det var rätt bra idag på Andra Avenyn, även fast jag kan tycka att serien stangnerat lite vad gäller händelser. Men nu verkar det vara på G igen, och det var spännande.

Imorn blir det iaf en mkt bättre dag!

AGENDA;

< 11 Kliva upp!!!
< 14 betala Reprisen
   14-16 ev konfirmationsläsning
   16-18 Pyssel på dagvis
< 18.30 Middag!!!!!!
    21.00 DAGENS MAN!!!!



                                         


FD omklädningsrum på 13 kvm 15 000:-/månad......

har just sett veckand Uppdrag granskning som handlade om vad som händer då barnfamiljer i Sverige förlorar sin bostad, när desperationen slår bakut så kan visst vad som helst hända...
Man blir så skärrad av att konfronteras detta faktum att sånt här förekommer i Sverige! Snacka om skillnader, och om att sko sej på andra och dessutom de mest utsatta i samhället!

Jag finner inga ord, är det sant? Eller skojar ni om alltihop?

Man blir både lessen och arg på samma gång, men mitt upp imina tankar kommer jag att tänka på en bok jag läser ibland som kallas Bibeln. I den kan man läsa om många olika människor och öden och en av personerna man kan följa är kung David. Det var en kung det på många sätt gick bra för men han begick även han sina misstag.

Men ofta är misstag ingenting man gärna pratar högt om. Så var det även i Davids fall.

Så ingen visste riktigt vad han höll på med, ingen förutom Gud som skickade profeten Natan att förkunna denna liknelse för David och för att höra hur han reflekterade över den. Detta var liknelsen:

"Två män bodde i samma stad, den ene var rik och den andre fattig. Den rike ägde får och kor i överflöd, den fattige ägde ingenting utom ett enda litet lamm, som han hade köpt och fött upp. Det fick växa upp hos honom och hans barn. Det åt av hans bröd och drack ur hans bägare och låg i hans famn. Det var som en dotter för honom.

En dag fick den rike en gäst, men han ville inte ta något av sina egna djur för att laga till det åt sin gäst utan tog den fattiges lamm och anrättade det"

David blev ursinnig och sa till Natan: "Så sant Herren lever: den mannen har förtjänat döden. Och lammet skall han ersätta sju gånger om, för att han handlade som han gjorde och var så obarmhärtig"

-"Du är den mannen" sa Natan.  

Jag kan tycka att dessa företag som Hotelljouren som så uppenbart utnyttjar utsatta människors situationer och skinnar kommuner på ihopkämpade skattepengar är som den rika mannen!

Även de ansvariga politikerna som gör det möjligt att göra göra på detta sätt och bara beskådar detta är på sätt och vis oxå lika fula de!

Asså hallå!, det finns 1000 andra lösningar än att skotta ockersummor i gapen på gamföretagen! Köp upp fastigheter, renovera, anställd folk, hjälp till!!! Alltså, var det 22000 hyran gick på för Pamela och hennes familj varje månad? Det är ett skämt, man fattar som sagt verkligen inte...

Så knackt att tro att folk inte tar tillfället i akt att tjäna pengar mitt upp i allt kaos! Men så länge det inte drabbar en själv så kan det ju inte vara så farligt, lönen kommer ju in samma dag varje månad och solen lyser lika klart över badstränderna på Mallis som över de stängda fönster i de kvalmiga rummen i Hotelljourens hus....... och klockan går


Den här e så himla rolig, måste ses!!!!:D



Jag älskar att bara vara, att bara finnas till

Inga störande tankar, ingen ångest, bara glädje och framtidshopp. Det är nog faktiskt både mer men även mindre sällsynt än man tror. Jag älskar det, älskar det.


ta vara på livet-varje sekund!

Det ska bli världens vackraste jul.


Man har redan förstått det faktumet, att det snart är dags igen. Man ser hur skyltfönsterna skiftar färg, det lockas och planeras.
Min första jul här nere i nya Herrljunga ska bli världens vackraste. 
I fönstrerna skall jag hänga upp apelsiner men nejlikor. Jag ska baka massvis med pepparkakor, laga kötbullar, koka knäck och annat julgodis.
Jag ska tillverka tomtar och änglar, handla julstjärnor och hyacinter. skura hela min lägenhet från topp till tå.
Det ska lukta julkryddor, stearinljus och stekos. För att inte tala om vilken stämning det kommer att blir!
Ska ställa in en gran och fylla den med vackra kulor, girlanger och smällkarameller.

För ett tag sen tyckte jag att det kändes lite tråkigt att det skulle va jul så snart igen men inte nu längre:)

 

Vissa saker fattar man bara inte, men behöver inte göra det heller...

Det finns ju en säljsajt som heter Tradera.
Där kan man buda på alla möjliga saker från 1 krona och uppåt.
Bud är bindande men ibland kan det ju hända att man ändrar sej om frakten blir för dyr.
Den som säljer betalar ju inte frakten utan bara jag som köper så säljer man nåt för tex 1 krona så tjänar säljaren bara en krona.

Men fattar bara inte hur folk funkar ibland, har nu hela 3 gånger råkat ut för typer som blivit sura trots att jag varit villig att betala in summan av budet och velat stanna där. Det drabbar ju ingen mer än mej så fattar verkligen inte problemet...... Ush! Blir bara lika illa berörd och tagen varje gång det inte går för sej att ändra sej och betala för att bara få saken ur världen....Urrrk, känner mej riktigt kräksjuk.. men det är som det är, ska inte bry mej om folk som inte har ngra liv..Jag kan bara säga att jag alltid varit så himla glad att jag blivit den jag är och ingen annan. Jag har fantasi och förmåga, jag är så fin!





RSS 2.0