Lyssna till samtalet, riktigt bra tant som jag håller med, det är inte VI som ska vänja oss!!!



Återkommer till debatten om burka på offentlig plats.
Vi i Sverige har aldrig haft behov av heltäckande klädsel året runt pga att klimatet eller kulturen aldrig gjort anspråk på det.
I Sverige idag så finns det vissa säkerhetsföreskrifter vad gäller rätten att kunna se ansiktet för att på så vis på ett enkelt och naturligt sätt kunna identifiera varandra.
Sen så kämpar vi även för att kvinnor och män ska kunna arbeta under i princip alla förhållanden sida vid sida.
Då blir det knappast lättare om man börjar krångla till det på dels det praktiska planet med konkreta barriärer i form av tyger eller förbud mot att stå "för nära" varann. (För vem sätter normen för det BTW?) eller att duka upp en massa förhållningssätt i olika annars rätt enkla situationer.

Det är bara fräckt och äckligt att detta förhuvudtaget debatteras, visst, det är jättebra att tydliggöra och praktisera de demokratiska grundstenarna genom att driva debatten men denna gång är det inte sidan som vill införa dessa krånglerier som äger segern. För det är bara oförskämt att ens försöka hålla på att komma från en kultur under diktatur och möblera om i en kultur med demokrati.

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Frida!!

Hoppas att du mår bra! Jag har tappat suget för att blogga och har inte fått tillbaka det så det är därför det är dött i min blogg... Katterna mår jättebra och stormtrivs i vår nya lägenhet. De har gott om plats att springa runt på på 86 kvm. Jag har legat sjuk ett par dagar och äter penicillin, katterna verkar känna av om man mår dåligt för de har varit extra mysiga! Underbart! Vore kul att få se bild på Märta och Märys syskon i den nya kullen!



Kramar från Anna

2009-11-17 @ 15:13:31
URL: http://kanervas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0