30 maj!

Idag blir min fina syster Jenny 19 år och hennes fina pojkvän Jimmy 20!
Stort Grattis till dem och tack för ett grymt bra och roligt kalas!


Grattis MILLA 5 månader idag!

Idag fyller det här lilla hjärtat 5 månader:) Min lilla Millis!!! Puss och kram och grattis från Moster:D


Vårens absolut hetaste trend heter; Shabby Chic!

Vad är Shabby Chic? När jag hörde det första gången så trodde jag att det var en lite finare omskrivning av orden: Skabbit skick... hehe inte riktigt vad det var men samtidigt så är Shabby Chics kriterier ofta att det ska vara slitet och nött, lite härligt rostigt och skavt, det behöver alltså inte vara "perfekt" och det tycker jag är kul:)

Jag skulle nog sammanfatta denna lantliga enkla stil med franskt påbrå med orden; VITT, ÄNGLAR, ROMANTISKT, SPETS, VÄLANVÄNT OCH NATURNÄRA.

       

Typiska shabby chic saker är bland annat lackerade plåtföremål som burkar, hinkar och vattenkannor, obehandlat ljust trä, vita linnetextiler, handvirkade blommor och sist men inte minst stora gedigna änglar och Madonnor.

Jag älskar det, kul att det äntligen kommer en trend som passar mej perfekt, visst, klart att man kan hålla sej till godo med sin egen smak även fast det inte är på modet, men när nåt är på modet är nästan alltid utbudet så sjukt bra!
Jag älskar att inspireras och att få inspirera med dessa underbara. Jag både köper och säljer shabby chic-grejer. Igår var jag på loppis och hittade på ett par fina plåtburkar och en underbar liten vit pigtittare samt ett par tavlor till köket.

                                                         Mässingsklocka/ bjällra /plinga i me järnhållare Shabby chic



Jag har även börjat att samla på mej lite olika träföremål som jag målar och "shabbar" tills de är sådär vackert slitna och får ett mera rustikt intryck.

Nån annan som gillar Shabby Chic eller nån annan tidstypsik eller tidslös stil? Skriv och berätta!

Ha en skön kväll oxå! /FRIDA

 

 

Hållare för hushållsrulle i vitmålat trä med ros SHABBY CHIC Klicka för att visa Megabild!

Egengnad hållare för hushållsrullar:)


värsta nyttiga nu...

Det blev en något kortare dag idag än igår. Igår gick jag upp klockan typ halv elva och åkte med tors hus och spelade bowling i Annelund. Riktigt trevligt var det, solen sken så skönt men inne i bowlinghallen blev det väldigt svettigt och varmt.
Men det var kul att köra några vändor även fast många av dem hamnade i rännan:)
När vi åkte hem tog vi vägen över Hudene, den vägen är så oerhört vacker och mysig med alla slingriga vägar och söta gårdar.

Sen lite senare fick jag komma upp och kika lite på Annas nya lya som är belägen på självaste Champs Elysees a la Herrljunga, även kallad Storgatan med utsikt över både Statskyrkan och Systemet.

Idag blev det en något kortare men ändock bättre dag. Igår kände jag mej väldigt trött och hängig. Dagen började rätt sent och jag tog det lugnt. Käkade en sen GI-brunch bestående av kyckling, turkiskt yougurt och tomater.

Jag har nämligen nu äntligen bestämt mej för att lägga om kosten och kör på GI-metoden, som passar bäst för mej och min kropp.

Kvällen tillbringades i Filadelfiakyrkan med ungdomarna och fortsatte sedan hemma hos pastor Daniel och hans jättetrevliga familj:)

En riktigt trevlig kväll:)


Åh, det här är så starkt....

From the day we arrives to the planet......



...and som have to live with the scars, åh jag är så berörd:O

PUMA LUKTAR UNDERBART!


Karl Fazer är LYCKA

Redan från allra första smakbiten upplevde jag fazerchokladen underbara arom kombinerad med en balanserad och lagom mjuk konsistens:)
Jag älskar dem men måste älska dem med måtta, annars blir det bra dyrt i längden, de kostar ju en del....
Men goda är de iaf!!!!


Sömnig men somnlös.....

Såg uppdrag granskning ikväll som rapporterade om Sundsvalls sjukhus i sverige där det fanns läkare mm men som gicvk på undeskott och det underskottet betalades av skattebetalare och patienter.
Men ändå är köerna rekordlånga och läkare betalas med fet lön och stora förmåner men vill inte gärna tulla på sin bekvämlighet och jobbar på de lättaste tiderna, typ 8-16. Sen har de jour men systemet fungerar som så att de timmar som de jourar, alltså under obekvämarbetstid måste den tiden kompenseras med ledig tid på den schemalagda tiden.
Helst skulle landstinget, vilket man även skulle kunna förvänta sej av läkarna som är den villkorsstarkaste yrkesgruppen i vården skulle kunna börja tänkta sej att jobba skift som vårdpersonalen.
Problemet är bara den att det råder läkarbrist pga att läkarförbundet kämpat för att hålla utbildningsplatserna begränsade och den brister gynnar ingen utom läkarna själva som har en glänsande arbetsmaknad där de hur lätt som helst kan få en mkt högre lön av bemanningsföretagen som suger skiten ut landstingen pga att de bjuder över varann med löner som betalas ut av landstingen som hyrar in samma läkare.

Landstinget är desperat underdenna läkarbrist, därför anliter de läkare som tom kan ha varit anställa i landstinget tidigare men hoppat över till den duktiga löneförhandlarna bemanningsföretaget.

Det är hemskt! Läkare har blivit så ansett att det typ känns som att vi dragit tillbaka tiden i typ 100 år där läkarna hade oxtunga på sina frukostmenyer medan undersköterskorna endast hade bröd och mjölk....

Nu säger jag inte att det är läkarna som har ansvar för situationen, de är bara spelbrickor i ett gigantiskt kasino med både makt, desperation och patientsäkerheten som insats.

Nån måste börja bryta detta och nån måste sätta ner foten och säga nej till dessa bemanningsföretag som ser till att nedskärninar måste sättas in för att kunna betala notan, en nota som betalas av både vi skattebetalare men så mkt mera av de plågade, sjuka, fördärvade och döende patienter som väntar....

Kanske kommer detta att vinna... lyssna!!

Jag kände att denna låten berörde mej redan första gången jag hörde den. Den heter Drip-drop och är Azerbadsjans bidrag i årets Eurovision, och jag tror att det nog kan vara deras tur att snart få vinna!

Däremot kan tristosteron-Anna Bergendahl lägga ner alltihop- urk

Nej, nu kommer Drip-drop

   

MÅ BRA ORD.....

LJUS ROSA SCRAPBOOKING PENGAR DESIGN FÖRTJÄNST LEKA VÄLSTÄDAT GOSA NÄRHET ÄLSKA KRAMA PUSS HJÄRTA RENT VATTEN MYS MORGON GULD VITA TÄNDER PRESENTPAPPER TAJT UTRENSAD SOCKER GLITTER SOLLJUS STRÅLAR RUTIGT VÄLKOMMEN FYNDA

Jag har inga ord för deras fräckhet, det är skandal!



"Han vet att vi kommer att bli upprörda, ändå visar han filmen" vrålar en rabiat upprorisk man
och hela havet stormar för fullt.

Nej, vi är inte på nån fotbollsmatch i Malmö eller på Sverigedemokraternas torgmöte, vi befinner oss inne på Uppsala universitet där en föreläsning precis kollapsat genom att ett antal människor som valt att gå dit bestämt sej för att förvägra en föreläsare att visa sitt materiel.

Hela golvet gungar, folk skriker "allah akbar", "Muhammed" och nån säger "jävla fitta"

Poliser, civila som i uniform får totalhänge sej åt sin proffession och får kämpa sig igenom både knuffar, sparkar och glåpord.

Han som håller i föreläsningen för att samtala om sina åsikter har just fått fly hals över huvud för att inte bli ihjälslagen av de praktiserande intoleranta åhörarna.

Allt är kaos.

En och annan som inte enbart har för avsikt att förstöra föreläsningen genom att endast vråla försöker rättfärdiga sitt sällskaps beteende genom följande argument;

"Han (Lars Vilks) VET att vi kommer att bli upprörda, ändå visar han upp sitt kränkande materiel"

Poliserna som är fullt upptagna med att skydda åhörarna ifrån varandra och dämpa kaoset hör vad som sägs men diskuterar inte.

"Han vet att vi kommer att bli upprörda...." är en rad som klingar till särskilt i mitt huvud.

Ok, men Du då, varför valde Du att gå dit? Visste Du inte att Lars Vilks inte haft för avsikt att välja att vara tyst bara för att nån försöker att få honom att vara det?
Visste Du inte att Du skulle bli upprörd av hans materiel?

Vart ligger då ditt ansvar? Vet Du inte om att det var FRIVILLIGT att gå dit och att det som skulle pågå därinne inte hade för avsikt att tvinga nån att tycka på nåt visst vis?

Frågorna är många, men svaren verkar få. Jag accepterar det inte. Jag skäms över att det för huvud taget händer. Symbolerna förstärks i samma höga fart som mantrorna rullar.

Jag ser denna händelse som ett väldigt allvarligt symtom på att det tyvärr finns en växande masspsykos i landet.
En sekterisktisk masspsykos som inte ens längre kan respektera de högsta läroverken i samhället.

 

RSS 2.0