Jag har inga ord för deras fräckhet, det är skandal!



"Han vet att vi kommer att bli upprörda, ändå visar han filmen" vrålar en rabiat upprorisk man
och hela havet stormar för fullt.

Nej, vi är inte på nån fotbollsmatch i Malmö eller på Sverigedemokraternas torgmöte, vi befinner oss inne på Uppsala universitet där en föreläsning precis kollapsat genom att ett antal människor som valt att gå dit bestämt sej för att förvägra en föreläsare att visa sitt materiel.

Hela golvet gungar, folk skriker "allah akbar", "Muhammed" och nån säger "jävla fitta"

Poliser, civila som i uniform får totalhänge sej åt sin proffession och får kämpa sig igenom både knuffar, sparkar och glåpord.

Han som håller i föreläsningen för att samtala om sina åsikter har just fått fly hals över huvud för att inte bli ihjälslagen av de praktiserande intoleranta åhörarna.

Allt är kaos.

En och annan som inte enbart har för avsikt att förstöra föreläsningen genom att endast vråla försöker rättfärdiga sitt sällskaps beteende genom följande argument;

"Han (Lars Vilks) VET att vi kommer att bli upprörda, ändå visar han upp sitt kränkande materiel"

Poliserna som är fullt upptagna med att skydda åhörarna ifrån varandra och dämpa kaoset hör vad som sägs men diskuterar inte.

"Han vet att vi kommer att bli upprörda...." är en rad som klingar till särskilt i mitt huvud.

Ok, men Du då, varför valde Du att gå dit? Visste Du inte att Lars Vilks inte haft för avsikt att välja att vara tyst bara för att nån försöker att få honom att vara det?
Visste Du inte att Du skulle bli upprörd av hans materiel?

Vart ligger då ditt ansvar? Vet Du inte om att det var FRIVILLIGT att gå dit och att det som skulle pågå därinne inte hade för avsikt att tvinga nån att tycka på nåt visst vis?

Frågorna är många, men svaren verkar få. Jag accepterar det inte. Jag skäms över att det för huvud taget händer. Symbolerna förstärks i samma höga fart som mantrorna rullar.

Jag ser denna händelse som ett väldigt allvarligt symtom på att det tyvärr finns en växande masspsykos i landet.
En sekterisktisk masspsykos som inte ens längre kan respektera de högsta läroverken i samhället.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0