Vilken helg asså!:)

Åh vilken underbart rolig och trevlig helg jag fick då, mina underbara vänner!
Så gott som ALLT var faktiskt BRA! Vi har pratat och skrattat, ätit god mat ochbara varit!
Min kusin Kalle som ibland har en tendens att hålla ett väldigt högt tempo fick fullt upp med att utforska det som ska bli Esthers Atelje. På tal om Esthers Atelje så ska jag förhoppningsvis imorgon sätta ihop mitt nyinköpta skrivbord!:D

Men, men iallafall födelsedan och helgen var toppen!

Imorn blir det kalas igen, då blir min vän Anna vuxen!,- 30 år! ;)
Ska på öppet hus och hjälp så trevligt det ska bli:)

Idag har det varit underbart påskbord på TH, imorn blir det rester och sen Annas fest vilket gör mig ledig ifrån att stå vid spisen ytterligare en dag!

PÅ tal om dag så har jag bott i Herrljunga i exakt 1 år idag, så nu känns Dalarna oerhört avlägset, långborta och längesen. Men måste även tillägga att det ibland dock inte känns så långt borta ändå, när jag tänker på mina hemtrakter så är det ofta en Borlängebild som kommer fram i huvudet...

Och sist men inte minst, igår bar det av till Falköping med Stig för att träffa Jenny, Jimmy och Milla!!!
En riktig dröm är den lilla prinsessan! Man kan bara inte titta sej mätt på henne-längtar redan efter nästa gång, ett litet mirakel!!!!

Kram och sov gott!

FRIDA



Den här tjejen är mosters skatt!:D

      

Le, va?:)

Så var det dags igen-att fylla år!
Sex stycken år har nu passerat sedan 18 årsdagen. Jag har alltså varit vuxen i sex år.
Fick lite panik när jag stod och diskade då jag hann reflektera över mitt nutida liv. Allt är inte som det skall, nej, verkligen inte. Jag har inget jobb och längtar inte speciellt mkt efter det heller. Jag sover på ofta på dagen och är vaken på natten.
Ännu en sak är den att bär fler ärr och skärsår på mina armar än vad jag nånsin gjort tidigare. De senaste tillkom så sent som igår, jag hade samvetskval och bra rakblad hemma. Det blev inte särskilt djupt men ändå….
Men jag får ha överseende oxå. Att det är som det är. För sex år sen firade jag min vuxendag i en gränspsykotisk dimma.
Jag kommer ihåg att jag som jag kallar det ”fastnade” mej in till den 26 mars 2004. Jag fick inte en enda sekund ifred ifrån ångest och psykostänkande.

Jag plågas fortfarande av tvång vilket är bland mina största handikapp men ett användbart handikapp. Det får mej att hålla mej i skinnet och ha kontroll. Barnungen inom mej kan hålla sej tyst när hon måste och när hon är skrämd. Vilket hon ofta är.
 
Men jag har också det jag har.
Jag börjar komma till insikt att jag måste välja att satsa på mej själv, hur mycket än lögnerna regnar ner i skallen på mej om förbud och måsten.
Ingen annan kan leva åt mej.
Varje gång jag vill ge mej själv nånting så måste jag fatta ett aktivt val för att iallafall kunna ta emot det någotsånär. För trots att det inte handlar om större saker än att ha det rent och trivsamt så är det med stela, darrande händer jag tar emot det varje gång.
 
 
Jag måste kämpa, men det blir bara så komplicerat att göra det när man inte vet hur och vad man skall kämpa för.
 
Det blir så svårt när skräcken ljuger mig rakt i ansiktet och ständigt får mej att tvivla på att det jag gör är värt det.
 
Och jag måste även erkänna att jag i skrivandet stund fortfarande inte känt den lugnande doften av självbejakande och tillit till mej själv.
När mina skruvar snurrades upp drogs de aldrig tillbaka riktigt igen, jag lever alltså med öppna spjäll och ragliga väggar, som är allt annat än bärande.
 
Så kanske borde jag egentligen förstå varför jag är där jag är idag och acceptara att mitt liv och mina förmågor ser ut så här just nu.
 
För hur ska jag kunna väva mej en framtid om jag inte står ut att finnas i det som är nu?
Och hur ska jag kunna bejaka mej själv när jag bara ser det trasiga?
Och sist men inte minst, hur ska jag kunna hylla det som finns utanför om jag inte kan hylla det som är innanför?
 
Men jag har redan börjat gå emot det nya, med små små försiktiga men nyfikna steg lyssnar jag sakta in de brusande vårbäckarna och det som inte är mörker, ångest och tvång.
Med längtande hjärta och tron på det nya lugnar mej när jag spårar det som jag innerst inne vet ska vara en del av det som en dag skall kallas jag.
 
Ingen annan kan leva åt en, men däremot så kan vem som helst le åt en.
 
Jag ler varje gång jag får vidröra det som jag längtar efter. Och när jag ler kan även andra göra det.
 
Idag kommer det vara många som ler åt mej. Idag är en ny möjlighet, och då ska man väl kunna le, va?

FRIDA 


Sicken da'!

Det är så vackert allt det här. Så skönt att bara kunna uppleva det, allt det vackra och det som gör mej så himmelsk glad! Jag tänker på min sköna härliga lägenhet, på min säng och på mitt skapande. Och på alla fina människor som jag har runtomkring mej.
Och på välfärden i Sverige som gör att jag har möjlighet att med anledning av mina omständigheter kan ta det lite lugnt och få leva.
Som gör att jag kan sova gott om natten utan att känna oro över min framtid.
Välfärden som även gör att jag kan få gå hos en psykolog och ha läkarkontakt utan att bli ruinerad. Samt att få studera helt gratis! Och sist men inte minst, att det finns en dagverksamhet full med innehåll, bland annat så är det buggkurs ikväll som står till buds,- helt gratis!

Vilka gåvor!

Den välfärden uppskattar jag oerhört!

Och den välfärden bör vi vara rädda om!

Nu ska jag sätta mej och läsa Oliver Twist för att sedan smita iväg på Svensklektion uppe på Komvux.

Sen blir det lite hemma-pyssel och efter det buggdans på Tors Hus.

Halleljuah!

                                           



Har vaknat!

Sitter och surfar runt och uppdaterar mej på vad som hittills hänt denna måndag.
Men snart blir det filmjölk och knäckebröd för att fortsätta till Tors Hus och buda på ett par möbler till mitt kommande projekt;)

Får veckopeng idag, så det blir nog ett besök på Jockes Färg och Måleri oxå. Ska kolla på lite schablonfilm åt mina shabby chic projekt.

Håller just nu på med en låda som jag fått till riktigt bra faktiskt. Jag handlade den för en vecka sen på Hjulet i Vårgårda när jag och pappa var där.

Grämer mej lite för att jag inte tog nån bild på den innan jag började jobba och då den genomgått en riktigt skön förbvandling:)

Nu är den vit och jag har jobbat fram snygga specialslitningar på den så at den blir riktigt Shabby!

Nä, nu blir det lite knäckebröd med fil. Idag ska jag INTE köpa godis och INTE köpa Pepsi!

Istället blir det nog en god röra bestående av makrillfile och ris:) Och en härlig vårsolspromenad!

Hörs!!!


Ny kamera här!

En begagnad 12 megapixel-pryl direkt ifrån Tradera!

Betalade 75 kronor inklusive minneskort! Så nu är man lite glad:)
Imorn är det fullspäckat schema, först är det Tors, sen har jag svenska och sluteligen buggkurs:D

Beatiuful things;)

           

Hittade dessa underbara bilder genom att googla: ROSA, VÅR och GLITTER

 

Hörs!!!


nattmålande

Usch, känner mej lite seg idag efter nattens målande. jag och pappa var ju på hjulet second hand igår där jag hittade ett par fina saker att piffa upp. är jättenöjd och lika seg.

Imorn är det läkarbesök på schemat men har dock inte löst transporten dit än:( Hoppas att allt löser sej...

Snart ringer väl Stig och

My blog is a life!

Vilken höjdardag man kom över idag då:) Har prakiskt taget varit bra från början till slut. Det var en riktigt skön och mysig tur till Vårgårda som jag och pappa fick unde eftermiddagen-trots att psykologbesöket blev inställt.
Vi tog det rätt lugnt istället och avnjöt för mej en riktigt god frukost bestående av cheeseburgare och McChicken Jr. Sen blev det lite shoppande på Hjulet och en fika till detta.
Hittade inget skrivbord dock, men däremot en fin och praktiskt vit hylla:D Ett steg närmare invigningen av "EA" iaf!

Sen efter det, när jag och min far burit upp i hyllan i min lägenhet tog jag på mej tjockjackan och stegade ut i mörkret så efter ca 60 min av raskt promenerande var man hemma igen och kände sej lite nöjd;)

SÅ nu e det bara att fortsätta:)

Hörs!


Bara 15 minuter kvar av detta dygn men passar på att ändå hitta gratta min faster som fyller år idag!

GRATTIS ANITA IDAG!

HURRA! HURRA! HURRA!



(NR 3 FRÅN VÄNSTER)


Detta är roligt:D


tillbaka igen!

Nu ska det tas nya tag här, har bestämt mej för att få lite fart på mej själv och har bestämt mej att från och med imorn så kommer jag att motionera VARJE dag. Tror att det kan vara den mest realistiska vägen till viktnedgång just nu. Provade dock att köpa hem ett paket Modifast härom veckan, och visst det var inte helt fel, men dock inget som jag känner att jag skulle orka med just nu. GI-metoden är ju en annan väg som jag sneglad på men den är tyvärr inte så himla snäll emot plånboken. Så jag tror att jag ska börja med "lite av varje metoden" ;), DVS motion, begräningar av vissa produkter, allsidig kost men även lite push-verktyg som Aloe Vera och hårinpackningar.

Imorn är det Vårgårda som gäller, ska träffa min psykolog och sen ska jag och pappa se ut ett skrivbord till mitt lilla projekt som jag håller på att skapa:)

Ska bli kul!




        


RSS 2.0