Sömnig men somnlös.....

Såg uppdrag granskning ikväll som rapporterade om Sundsvalls sjukhus i sverige där det fanns läkare mm men som gicvk på undeskott och det underskottet betalades av skattebetalare och patienter.
Men ändå är köerna rekordlånga och läkare betalas med fet lön och stora förmåner men vill inte gärna tulla på sin bekvämlighet och jobbar på de lättaste tiderna, typ 8-16. Sen har de jour men systemet fungerar som så att de timmar som de jourar, alltså under obekvämarbetstid måste den tiden kompenseras med ledig tid på den schemalagda tiden.
Helst skulle landstinget, vilket man även skulle kunna förvänta sej av läkarna som är den villkorsstarkaste yrkesgruppen i vården skulle kunna börja tänkta sej att jobba skift som vårdpersonalen.
Problemet är bara den att det råder läkarbrist pga att läkarförbundet kämpat för att hålla utbildningsplatserna begränsade och den brister gynnar ingen utom läkarna själva som har en glänsande arbetsmaknad där de hur lätt som helst kan få en mkt högre lön av bemanningsföretagen som suger skiten ut landstingen pga att de bjuder över varann med löner som betalas ut av landstingen som hyrar in samma läkare.

Landstinget är desperat underdenna läkarbrist, därför anliter de läkare som tom kan ha varit anställa i landstinget tidigare men hoppat över till den duktiga löneförhandlarna bemanningsföretaget.

Det är hemskt! Läkare har blivit så ansett att det typ känns som att vi dragit tillbaka tiden i typ 100 år där läkarna hade oxtunga på sina frukostmenyer medan undersköterskorna endast hade bröd och mjölk....

Nu säger jag inte att det är läkarna som har ansvar för situationen, de är bara spelbrickor i ett gigantiskt kasino med både makt, desperation och patientsäkerheten som insats.

Nån måste börja bryta detta och nån måste sätta ner foten och säga nej till dessa bemanningsföretag som ser till att nedskärninar måste sättas in för att kunna betala notan, en nota som betalas av både vi skattebetalare men så mkt mera av de plågade, sjuka, fördärvade och döende patienter som väntar....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0