PK äcklar mej

Det var när Jyllandsposten publicerade Muhammedteckningarna och anstormningen ifrån den Muslimska världen uppstod som jag blev minst sagt förvånad. Nej, inte över reaktionerna ifrån den Muslimska världen, utan gensvaret ifrån den sekuäriserade världen som för årtionden sen gjort upp med den allmänna synen att religion och livsåskådning är indinedens egna val, och ingenting som vare sej får påtvinga eller påtvingas.

Jyllandposten publicerade teckningar på Muhammed iförd en turban innehhållande en bomd som en liten småelak spegling av den pågående så kallade terrorsimen i Islams namn.
Den terrorism som inte allt för ofta fördöms av muslimer själva....

Men, som förstås så tog inte alla det som humor, eller som politisk utmaning, utan KRÄVDE att hela Danmark skulle just fördöma bilderna och ta avstånd ifrån dem.

Att teckningarna inte skulle uppskattas av alla var klart inget som förvånade mej men hur det etablerade samhället förhöll sig till sammandrabbningarna och hoten gjorde mej desto mera förvånad, om inte förtvivlad.

Ett etablissemang som starkt präglat ett samhälle med sekulärism och tydligt förklarat hur långt privata krav accepteras tog helt plötsligt av sig hatten och föll ner på sina bara knän inför de massiva och aggressiva attackerna.
Då reagerade jag, och fattade verkligen inte alls vad som hänt och äcklades oerhört av fegisar som ena stunden kommer med pekpinnar och reskrektioner om huruvida Kristendom tillåts påverka ett samhälle för att andra stunden vika ner sej för kraven från grannens syn på världen.

Så himla pinsamt!!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0